Jimmy Olsson

Jimmy Olsson är regissör och manusförfattare. Han är drivande, problemlösande och mycket produktiv med många projekt på gång samtidigt.

Jimmy är väldigt omtyckt bland skådespelare och filmarbetare för den värme och stabilitet han sprider på inspelningsplats. Han är alltid trygg och säker på vad han är ute efter och det uppskattas av både team och producenter.

Jimmy har under många år jobbat som reklamfilmsregissör, vilket inneburit många olika typer av projekt och erfarenheter och det har också hjälpt honom att förstå innebörden att ta snabba beslut och kunna stå för dem.

Jimmy har en stark vision när det gäller storytelling, men är samtidigt inkluderande och lyhörd, han sätter alltid karaktärerna och storyns förädlande i första rummet.

Jimmy gillar både komedi och drama och en kombination av båda är nästan nödvändigt om det ska bli riktigt gripande anser han.

Jimmy har gjort flera prisbelönta dramatiska filmer som Alive, 2nd Class och Notes vilka har mottagit över 100 priser på internationella filmfestivaler. Alive var dessutom uppe och nosade på en Academy Award-nominering.

Jimmys mer komiska mockumentärer om Pippi Långstrump, Alfons Åberg och Palmegruppen, har alla nått miljonpublik på SVT-play.

I filmerna har stjärnor som Ann Petrén, Peter Andersson och Reine Brynolfsson m.fl. medverkat.

Jimmy har ett stort musikintresse och ett mycket stort konstnärligt referensbibliotek. Han har en förmåga att se till alla delar i en idé, för att göra slutresultatet starkare.

Han har genom åren utvecklat ett stort kontaktnät där både musiker, artister och komiker ingår vilket har stärkt honom filmskapandet.

I höst släpper Jimmy Olsson sin långfilmsdebut Fiktiv Granskning, samtidigt som han har flera egna projekt, både film och tv under utveckling.

Jimmy arbetar gärna, utöver sina egna projekt, i andra sammanhang med andras projekt inom regi eller manusarbete, då han sporras av fler samarbeten vilket han tycker ger häftiga synergier.

Scroll to Top