Don Martin

Born: 1978

Homepage

Don Martin er en norsk rapper, radioprogramleder og tekstforfatter fra Oslo øst og regnes som en av pionerene i norsk hiphop. Han var med i gruppa Gatas Parlament, som var den første gruppa til å gi ut norskspråklig hiphop på nittitallet. Seinere har Don Martin markert seg som solorapper med låter som Nilsen, Isbilen og Ordfører.

Med Gatas Parlament turnerte Martin i en årrekke rundt omkring i Norge og Skandinavia og har godt over tusen konserter bak seg før han gikk solo.

I 2014 vant Don Martin blant annet Spellemann-prisen i kategorien Urban for sitt første solo-album En Gang Romsåsgutt Alltid Romsåsgutt på norsk.  Nilsen ble også tildelt Nopas tekstpris og og pris fra Kardemommestipendet.

Albumet ble fulgt av Mann for min hatt (2014) og Løverhjerter blant slangene i en Tigerstad vol 1 & 2 (2016). I 2016 kom dessuten Isbilen ut som bok.

I 2018 debuterte Don Martin sammen med Jonathan Castro og Felipe Orellana konsertforestillingen Blokk til Blokk som spilte for fulle hus på Det Norske Teatret i to år. Stykket er eneste som har spilte på alle DNTs scener og dessuten åpnet en ny satelittscene på Rommen. Blokk til blokk ble tildelt Oslo kommunes kunstner pris og Ungdom og fritids ærespris.

Samme året lanserte Don Martin også radioprogrammet Superstars sammen med Jørgen Nordeng på NRK P13.

2019 slapp Don Martin albumet «Public Enemy» sammen med den svenske legenden Promoe fra Looptroop Rockers.

2020 skrev Don Martin sammen med Zeshan Shakar skuespillet Linje 5 for Det Norske Teatret.

Martin var  i nesten 20 år programleder for Goodshit Radio og har vært medlem i flere andre band og konstellasjoner.

Scroll to Top