Anton Nyberg

Anton Nyberg är manusförfattare. Han har arbetat med flertalet produktionsbolag och under 2022 har han utvecklat och sedan avsnittsförfattat två serier för Viaplay. Parallellt jobbar Anton med projekt på SF Studios, Jarowskij samt The Global Ensemble Drama för SVT. Tillsammans med producenten Niklas Larsson på SF Studios (Red Dot, Nelly Rapp m.m) går Anton den internationellt framstående filmutbildningen EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) under 2022.​

Anton var huvudförfattare på SVT:s succéserie Eagles under säsong ett och två. Serien blev en enorm succé i Young Adult-genren (YA). Eagles tävlade i bästa ungdomsdrama på Venice TV awards. Nu satsar Anton på att reformera YA-genren med ytterligare ett projekt i utveckling med ett större produktionsbolag.

2018 tog Anton kandidatexamen inom filmmanus från Stockholms dramatiska högskola. Svart och rapp humor, karaktärer med utstuderade drag och smart manusskrivning, kännetecknar vad han själv tittar på och skriver. ”Djävulen sitter i detaljerna” är ett favorituttryck när Anton konstruerar karaktärer, inget är för litet för att glömmas bor. Han finner alla genres intressanta att dyka ner i och skriva. Anton är mycket uppskattad i writers rooms. Han är känd för att leverera snabbt med hög kvalité, samtidigt som han är den som lyssnar och är analytisk.

Under 2022 släpps Antons debutbok ”Den vilda flykten från arbetsförmedlingen” på Lava förlag.

Scroll to Top